ΣΕ ΠΟΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Πολλοί, ίσως οι περισσότεροι αναγνώστες προτιμούν να διαβάζουν ένα βιβλίο με τον παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή να το κρατήσουν στα χέρια τους, να ξεφυλλίσουν τις σελίδες τους καθισμένοι αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα με το χρόνο τους κλπ. Στην παρούσα μορφή του το βιβλίο "Οι πρώτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου" δεν πωλείται, επομένως δεν θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία, όμως προσπαθώ να στείλω από ένα αντίτυπο σε κινηματογραφικές ή δημόσιες δανειστικές βιβλιοθήκες, ώστε όσοι το επιθυμούν να μπορέσουν είτε να το διαβάσουν χαλαρά σε κάποιο αναγνωστήριο είτε να το δανειστούν είτε ακόμα και να φωτοτυπήσουν κάποιες ενότητες που τους ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Δυστυχώς, η ανταπόκριση των Βιβλιοθηκών δεν είναι πάντα η αναμενόμενη. Έχω στείλει e-mails σε Βιβλιοθήκες που δεν απάντησαν ποτέ, ενώ υπάρχει και Βιβλιοθήκη που απάντησε μάλλον με το ζόρι, επειδή επέμεινα και με δεύτερο mail (κάτι που αποφάσισα να μην ξανακάνω, γιατί το θεώρησα πιεστικό εκ μέρους μου). Επίσης, υπάρχουν αρκετές Βιβλιοθήκες, με τις οποίες η επικοινωνία είναι δύσκολη, καθώς δεν διαθέτουν e-mail, οπότε δεν μπορώ να παρουσιάσω το βιβλίο μου όπως θα ήθελα. 

Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής ένα αντίτυπο μπορείτε να βρείτε:
- στην Κινηματογραφική Βιβλιοθήκη του Μουσείου Κινηματογράφου-Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης
- στη Βιβλιοθήκη της Ταινιοθήκης της Ελλάδας στην Αθήνα
- στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών
- στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας
- στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών
- στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
- στο Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου (δεν γνωρίζω αν έχει διανεμηθεί σε κάποια από τις πολλές συλλογές, που λειτουργούν στην πόλη του Βόλου, καθώς το ΔΗΚΙ αποτελεί περισσότερο ένα δίκτυο Βιβλιοθηκών, απ' όσο έχω καταλάβει).

Ελπίζω στο προσεχές μέλλον, ανάλογα με τις οικονομικές μου δυνατότητες αλλά και το ενδιαφέρον άλλων σχετικών οργανισμών, να μπορείτε να βρείτε το βιβλίο μου στις συλλογές περισσότερων Βιβλιοθηκών και σε άλλα σημεία της χώρας.

update: Η διανομή βιβλίων σε δημόσιες βιβλιοθήκες έχει σταματήσει. Ο λόγος είναι ότι έχω επεξεργαστεί εκ νέου το υλικό μου, που σημαίνει ότι έχω κάνει κάποιες συμπτύξεις και αρκετές προσθήκες, ώστε θεωρώ άτοπο να εξακολουθώ να τυπώνω και να μοιράζω βιβλία παλιότερης έκδοσης, ενώ δεν σκέφτομαι να εμπλακώ και πάλι στη διαδικασία της αυτοέκδοσης σύντομα. Λυπάμαι μόνο που μοίρασα τόσο λίγα βιβλία σε δημόσιες βιβλιοθήκες, ενώ θα μπορούσα να είχα μοιράσει περισσότερα και σε μεγαλύτερο γεωγραφικό εύρος. Για το τελευταίο η ευθύνη δεν βαρύνει μόνο εμένα, αλλά σίγουρα έπρεπε να είχα δώσει μεγαλύτερη έμφαση σ' αυτό το κομμάτι διανομής των αντιτύπων εξ αρχής. Επομένως, για όσους δεν μένουν στις πιο πάνω περιοχές... καλή ανάγνωση μέσω του ιστολογίου, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου