Διαβάστε on-line τη δεύτερη έκδοση του βιβλίου «Οι πρώτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου»

Δυο χρόνια μετά τη δημιουργία του παρόντος ιστολογίου (και κάτι παραπάνω από την πρώτη έκδοση του βιβλίου μου «Οι πρώτες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου», ανεβάζω τη δεύτερη, αρκετά εμπλουτισμένη και ανανεωμένη έκδοση του βιβλίου σε μορφή pdf, όπως ακριβώς θα το διαβάζατε στην έντυπη μορφή (με τις εικόνες και τις υποσημειώσεις). Ίσως εν καιρώ υπάρξουν τροποποιήσεις στις υπόλοιπες αναρτήσεις του ιστολογίου, που οπωσδήποτε περιέχουν λιγότερες πληροφορίες σε σχέση με το αρχείο που μπορείτε να διαβάσετε εδώ, όμως έχουν μια ιδιαίτερη αξία δεδομένου ότι αναπαράγουν την πρώτη έκδοση του βιβλίου, το Δεκέμβριο του 2015. Σε κάθε περίπτωση οι αναρτήσεις του ιστολογίου θα διατηρηθούν - και αν χρειαστεί θα προστεθούν καινούριες π.χ. με αναπαραγωγή δημοσιευμάτων ή οτιδήποτε άλλο χρήσιμο γύρω από τον προπολεμικό ελληνικό κινηματογράφο - μεταξύ άλλων και γιατί... τις αναγνωρίζουν οι μηχανές αναζήτησης!

Για καλύτερη ανάγνωση, πατήστε το εικονίδιο που εμφανίζεται πάνω δεξιά στο αρχείο pdf, ώστε αυτό να εμφανιστεί σε ξεχωριστή καρτέλα σε μεγαλύτερες διαστάσεις.
Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το βιβλίο για αποκλειστικά ιδιωτική χρήση, σας προτρέπω να επιλέξετε έγχρωμη και όχι ασπρόμαυρη εκτύπωση, αλλιώς οι εικόνες θα βγουν εξαιρετικά σκούρες και δυσδιάκριτες, ώστε το αποτέλεσμα θα είναι φοβερά αντιαισθητικό.
Και κάτι τελευταίο, πλην όμως απαραίτητο: Μπορεί το βιβλίο να διατίθεται δωρεάν, ωστόσο τα πνευματικά δικαιώματα εξακολουθούν να προστατεύονται από το νόμο, ώστε απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του βιβλίου με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

* Δεδομένου ότι με την πάροδο του χρόνου αυξάνεται ο αριθμός των σελίδων που φιλοξενούν ψηφιοποιημένα αρχεία εφημερίδων και περιοδικών (π.χ. επίκειται η ψηφιοποίηση του συνόλου των εφημερίδων του ελληνοαμερικανικού Εθνικού Κήρυκα, κυπριακών εφημερίδων κλπ), επιφυλάσσομαι για μια συμπλήρωση του βιβλίου σε μελλοντικό χρόνο, εφόσον προκύψουν σημαντικά και άξια αναφοράς νέα στοιχεία.

Σε περίπτωση που το αρχείο δεν ανοίγει, θα παρακαλούσα να μου στείλετε ένα μήνυμα. 

Καλή ανάγνωση!
(κι αν σας αρέσει, διαδώστε το στους φίλους σας)

2 σχόλια:

  1. Υπέροχο,πως μπορώ να πάρω στοιχεία για το Ηράκλειο που με ενδιαφέρει για την σελίδα μου που είναι ιδιωτική στο φεισμπουκ ??https://www.facebook.com/groups/540698573576029/?ref=share_group_link

    ΑπάντησηΔιαγραφή